• Dugo polje 38,
  11226 Beograd
 • +381 (11) 3908-178
  +381 (11) 3908-224
 • office@ilgrad.rs
  maloprodaja@ilgrad.rs

OLMOLIV


Samoizravnavajuća masa za podove

SVOJSTVA:

Olmoliv je masa za nivelisanje podnih površina mineralnog porekla, na bazi cementnog veziva, mineralnih punila i odgovarajućih visokokvalitetnih aditiva.

PRIMENA:

Olmoliv je namenjen za fino izravnavanje unutrašnjih podnih površina. Njenim nanošenjem se dobija izuzetno ravna podloga za dalje radove – lepljenje keramike, postavljanje parketa, toplih podova, laminata i ostalih podnih obloga. Olmoliv nije predviđen kao završni gazeći sloj.

TEHNIČKI PODACI:

 • Pakovanje:

  25 kg

 • Boja:

  Siva

 • Količina potrebne vode za mešanje:

  cca 6-8l vode/25 kg Olmoliv-a

 • Vreme upotrebljivosti pri sobnoj temperaturi:

  cca 3 sata*

 • Potrošnja:

  1.3-1.5 kg za 1 mm debljine

NANOŠENJE:

Olmoliv se priprema intenzivnim mešanjem sa vodom dok se ne dobije glatka pastozna masa bez grudvica. Podloga mora biti prethodno očišćena i nakvašena. Podlogu je moguće pripremiti i nanošenjem BetonKontakt-a radi poboljšanja veze između starih i novih površina. Nakon sušenja BetonKontakt-a, pripremljeni Olmoliv naneti velikom hoblom, ravnomernim rasprostiranjem po podlozi, posebno po uglovima, u sloju ne debljem od 5 mm. Nakon razlivanja poželjno je površinu prevući specijalnim nazubljenim valjkom (češljem) u cilju izbacivanja vazduha. U zavisnosti od potreba, Olmoliv se može naneti u dva sloja. Mogućnost dalje obrade je nakon 4-5 dana u zavisnosti od debljine sloja i vremenskih uslova. Površina Olmoliv mase nije namenjena za brušenje.

SKLADIŠTENJE:

Proizvod moramo skladištiti u dobro zatvorenoj ambalaži, u suvom i provetrenom prostoru, zaštićen od vlage. U zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, rok trajanja proizvoda je najmanje 12 meseci od datuma proizvodnje. Po isteku roka trajanja, proizvod nije nužno neupotrebljiv, ali je potrebno ispitati svojstva koja su bitna za nameravanu upotrebu.

ČIŠĆENJE ALATA I POSTUPANJE SA OTPADOM:

Alat posle upotrebe temeljno oprati vodom. Neupotrebljeni ostaci zamešane smese nakon očvršćavanja, mogu se odložiti na otpad kao građevinski otpad (klasifikacioni broj 17 09 04). Ambalaža je pogodna za reciklažu.

*Napomena: zavisi od klimatskih uslova