• Dugo polje 38,
  11226 Beograd
 • +381 (11) 3908-178
  +381 (11) 3908-224
 • office@ilgrad.rs
  maloprodaja@ilgrad.rs

KLINKERKLEBER Spezial


Lepak za ugradnju klinker pločica i listela C2TE S1

SVOJSTVA:

Klinkerkleber je lepak mineralnog porekla, na bazi cementnog veziva, mineralnih punila i odgovarajućih visokokvalitetnih aditiva. U očvrslom stanju Klikerkleber je visokofleksibilan, vodootporan, otporan na mraz i ima visoku čvrstoću prianjanja. Prema standardima EN 12004 i EN 12002 pripada klasi lepka C2TE S1, visokofleksibilni lepak poboljšanih karakteristika u smislu redukovanog klizanja na vertikalnim površinama, produženog otvorenog vremena za rad i povećanom deformabilnošću.

PRIMENA:

Klinkerkleber je lepak posebne namene za lepljenje svih vrsta klinker pločica i listela na spoljašnjim i unutrašnjim malterisanim površinama, kao i u okviru ETICS sistema sa ekspandiranim polistirenom ili kamenom vunom.

TEHNIČKI PODACI:

 • Pakovanje:

  25 kg

 • Boja:

  Siva

 • Količina potrebne vode za mešanje:

  cca 4.5-5.5l vode/25 kg Klikerkleber-a

 • Vreme upotrebljivosti:

  cca 3-5 sati*

 • Radna temperatura:

  + 5 do +25°C

 • Potrošnja:

  3-4 kg/m²

NANOŠENJE:

Klinkerkleber se priprema intenzivnim mešanjem sa vodom dok ne nastane gusta pastozna masa bez grudvica. Lepak se nanosi nazubljenom gletericom na podlogu, a obavezno je naneti lepak i na pločicu ili listelu. U slučaju ugradnje klinker pločica i listela na već postojeće malterisane stare površine ili betonske površine, preporučujemo da se pre lepljenja nanese sloj BetonKontakt-a kao prajmera koji učvršćuje vezu, tj. kontakt između starih i novih površina kao i betona. Preporučeno vreme sušenja BetonKontakt-a je oko 3-5 sati.

SKLADIŠTENJE:

Proizvod moramo skladištiti u dobro zatvorenoj ambalaži, u suvom i provetrenom prostoru, zaštićen od vlage. U zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, rok trajanja proizvoda je najmanje 12 meseci od datuma proizvodnje. Po isteku roka trajanja, proizvod nije nužno neupotrebljiv, ali je potrebno ispitati svojstva koja su bitna za nameravanu upotrebu.

ČIŠĆENJE ALATA I POSTUPANJE SA OTPADOM:

Alat posle upotrebe temeljno oprati vodom. Neupotrebljeni ostaci zamešane smese nakon očvršćavanja, mogu se odložiti na otpad kao građevinski otpad (klasifikacioni broj 17 09 04). Ambalaža je pogodna za reciklažu.

*Napomena: zavisi od klimatskih uslova