• Dugo polje 38,
  11226 Beograd
 • +381 (11) 3908-178
  +381 (11) 3908-224
 • office@ilgrad.rs
  maloprodaja@ilgrad.rs

KERANIT S1 FLEX


Visokofleksibilni lepak za keramiku C2TE S1

SVOJSTVA:

Keranit S1 Flex je lepak mineralnog porekla, na bazi cementnog veziva, mineralnih punila i odgovarajućih visokokvalitetnih aditiva. U očvrslom stanju Keranit S1 Flex je visokofleksibilan, vodootporan, otporan na mraz i ima visoku čvrstoću prianjanja. Prema standardima EN 12004 i EN 12002 pripada klasi lepka C2TE S1, visokofleksibilni lepak poboljšanih karakteristika u smislu redukovanog klizanja na vertikalnim površinama, produženog otvorenog vremena za rad i povećanom deformabilnošću. Zahvaljujući dodatku specijalnih aditiva, postignute su poboljšane aplikativne sposobnosti u vidu olakšanog nanošenja i manipulacije zamešanim lepkom.

PRIMENA:

Keranit S1 Flex je poboljšani lepak posebne namene za lepljenje svih vrsta i formata keramičkih i granitnih pločica, mermera i sl. na spoljašnjim i unutrašnjim malterisanim površinama, kao i pri ugradnji podnog grejanja. Posebno je pogodan za polaganje velikoformatnih pločica i prirodnog kamena. Zbog svoje fleksibilnosti koristi se pri ugradnji obloga na područjima sa visokofrekventnim prolaskom kako ljudi, tako i mehanizacije (viljuškari, automobili i sl.), kao i područjima izloženim većim vibracijama.

TEHNIČKI PODACI:

 • Pakovanje:

  25kg

 • Boja:

  Siva

 • Količina potrebne vode za mešanje:

  Keranit S1 Flex-a

 • Vreme upotrebljivosti:

  cca 3-5 sati*

 • Radna temperatura:

  +5 do +25°C

 • Potrošnja

  3-4 kg/m²

NANOŠENJE:

Keranit S1 Flex se priprema intenzivnim mešanjem sa vodom dok ne nastane gusta pastozna masa bez grudvica.

Keranit S1 Flex se nanosi nazubljenom gletericom na podlogu, a obavezno je naneti lepak i na pločicu ili listelu. U slučaju ugradnje pločica ili listela na već postojeće malterisane stare površine ili betonske površine, preporučujemo da se pre postavljanja na podlogu nanese sloj BetonKontakt-a kao prajmera koji učvršćuje vezu, tj. kontakt između starih i novih površina kao i betona. Preporučeno vreme sušenja BetonKontakt-a je oko 3-5 sati.

SKLADIŠTENJE:

Proizvod moramo skladištiti u dobro zatvorenoj ambalaži, u suvom i provetrenom prostoru, zaštićen od vlage. U zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, rok trajanja proizvoda je najmanje 12 meseci od datuma proizvodnje. Po isteku roka trajanja, proizvod nije nužno neupotrebljiv, ali je potrebno ispitati svojstva koja su bitna za nameravanu upotrebu.

ČIŠĆENJE ALATA I POSTUPANJE SA OTPADOM:

Alat posle upotrebe temeljno oprati vodom. Neupotrebljeni ostaci zamešane smese nakon očvršćavanja, mogu se odložiti na otpad kao građevinski otpad (klasifikacioni broj 17 09 04). Ambalaža je pogodna za reciklažu.

*Napomena: zavisi od klimatskih uslova