• Dugo polje 38,
  11226 Beograd
 • +381 (11) 3908-178
  +381 (11) 3908-224
 • office@ilgrad.rs
  maloprodaja@ilgrad.rs

KERANIT PLUS


Lepak za spoljašnju i unutrašnju keramiku C1TE

SVOJSTVA:

Keranit Plus je lepak mineralnog porekla, na bazi cementnog veziva, mineralnih punila i odgovarajućih visokokvalitetnih aditiva. U očvrslom stanju Keranit Plus je vodootporan, otporan na mraz i ima visoku čvrstoću prianjanja. Prema standardu EN 12004, lepak se svrstava u kategoriju lepkova C1TE.

PRIMENA:

Keranit Plus se koristi za lepljenje svih vrsta zidne, podne kao i granitne keramike na zidnim i podnim površinama. Pogodan je za korišćenje kod ugradnje podnog grejanja zbog otpornosti na dejstvo povišene temerature, kao i za spoljašnje površine – dvorišta, terase, stepeništa i sl.

TEHNIČKI PODACI:

 • Pakovanje:

  25kg

 • Boja:

  Siva

 • Količina potrebne vode za mešanje:

  cca 6-7l vode/25 kg Keranit Plus-a

 • Vreme upotrebljivosti:

  cca 3 sata*

 • Radna temperatura:

  +5 do +25°C

 • Potrošnja

  zavisno od podloge i vrste pločica 2-5 kg/m²

NANOŠENJE:

Keranit Plus se priprema intenzivnim mešanjem sa vodom dok ne nastane gusta pastozna masa bez grudvica. Podloga mora biti prethodno pripremljena i nakvašena. Keranit Plus se nanosi nazubljenom gletericom i na podlogu i na poleđinu obloge, tako da kompletna površina poleđine obloge bude pokrivena lepkom. Time se kod ugradnje na spoljašnjim površinama poput terasa, balkona, stepeništa i sl. izbegava mogućnost stvaranja kondenza, skupljanja kišnice i smanjuje mogućnost oštećenja obloga usled smrzavanja. U slučaju ugradnje keramike na već postojeće malterisane stare površine ili betonske površine, preporučujemo da se pre postavljanja keramike nanese sloj BetonKontakt-a kao prajmera koji učvršćuje vezu, tj. kontakt između starih i novih površina kao i betona.

SKLADIŠTENJE:

Proizvod moramo skladištiti u dobro zatvorenoj ambalaži, u suvom i provetrenom prostoru, zaštićen od vlage. U zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, rok trajanja proizvoda je najmanje 12 meseci od datuma proizvodnje. Po isteku roka trajanja, proizvod nije nužno neupotrebljiv, ali je potrebno ispitati svojstva koja su bitna za nameravanu upotrebu.

ČIŠĆENJE ALATA I POSTUPANJE SA OTPADOM:

Alat posle upotrebe temeljno oprati vodom. Neupotrebljeni ostaci zamešane smese nakon očvršćavanja, mogu se odložiti na otpad kao građevinski otpad (klasifikacioni broj 17 09 04). Ambalaža je pogodna za reciklažu.

*Napomena: zavisi od klimatskih uslova