• Dugo polje 38,
  11226 Beograd
 • +381 (11) 3908-178
  +381 (11) 3908-224
 • office@ilgrad.rs
  maloprodaja@ilgrad.rs

Fasadil akril


Zaribani akrilni malter Rillenputz

NAMENA:

Pastozni malter na bazi akrila namenjen za zaštitu i dekorisanje spoljašnjih i unutrašnjih zidnih površina. Nanosi se na pripremljenu podlogu od lepka kod ETICS termoizolacionih sistema, maltera ili drugih sličnih materijala.

UPUTSTVO ZA RAD:

Sadržaj kante dobro izmešati pomoću električnog miksera. Malter nanositi nerđajućom čeličnom gletericom u debljini oko 30% većoj od veličine najkrupnijeg zrna dok je masa vlažna i obradiva, a nakon kraćeg sušenja malter ravnomerno zagladiti gletericom do željene ujednačene strukture.

PRIPREMA PODLOGE:

Površina na koju se nanosi Fasadil Akril mora biti čvrsta, ravna i suva, očišćena od prašine i ne sme da sadrži masnoće. Tako pripremljenu površinu obavezno naneti Fasadil Grund-om, strukturnu akrilnu podlogu u boji završnog maltera, na koju se posle sušenja nanosi Fasadil Akril

Važna napomena

Kod ugradnje termoizolacione fasade treba pratiti vrednost svetlosne jačine (HBW), koja predstavlja stepen odsjaja tona boje između crne (0) i bele (100). Tamne boje apsorbuju više toplote nego fasade svetlih boja. To može izazvati velika naprezanja u sistemu pri zagrevanju i hlađenju. Iz tog razloga nije preporučljivo koristiti tamne tonove pri ugradnji termoizolacionih fasadnih sistema. Za akrilne maltere, vrednost svetlosne jačine (HBW) bi trebala biti veća od 25. Tamne tonove korisitite na max. 10% površine Vaše fasade.

UPOZORENJE!

Radovi moraju da se izvode na temperaturi vazduha, podloge i materijala od +5 do +25°C. Izbegavati rad po kišovitom vremenu i rad pri direktnom uticaju sunca ili jakog vetra zbog brzog sušenja.

ROK TRAJANJA:

12 meseci od datuma proizvodnje. Čuvati u originalnoj, zatvorenoj i neoštecenoj ambalaži, zašticeno od jakog sunca i mraza.

POTROŠNJA:

 • Zaribana struktura (R):

 • Granulacija:

  1.5 mm cca 2.0 kg/m²

 • Granulacija:

  2.0 mm cca 2.5-3.0 kg/m²

 • Granulacija:

  2.5 mm cca 3.0-3.5 kg/m²

 • Vreme sušenja za obradu:

  15 min

PAKOVANJE:

Plastične kante od 25 kg