Proizvodi

styrokol-kua
styrokol-kua-05styrokol-kua-04styrokol-kua-03styrokol-kua-02styrokol-kua-01styrol-kam-01styrol-kam-02styrol-kam-03styrol-kam-04styrol-kam-05styrol-kam-06styrol-kam-07styrol-kam-08styrol-kam-09styrol-kam-10

STYROKOL – Klebe und- Armierungsmörtel

Lepak za lepljenje i armiranje obogaćen polipropilenskim vlaknima

Usaglašen sa standardom EN 998-1

LEPKOVI ZA TERMOIZOLACIONE SISTEME SA EPS, XPS, KAMENOM VUNOM I SIMPROLIT PLOČAMA

SVOJSTVA

Styrokol®  Klebe und Armierungsmortel je lepak mineralnog porekla, na bazi cementnog veziva, mineralnih punila i odgovarajućih visokokvalitetnih aditiva, obogaćen polipropilenskim vlaknima u cilju dodatnog armiranja. U očvrslom stanju Styrokol® Klebe und Armierungsmortel je vodootporan, otporan na mraz i ima visoku čvrstoću prianjanja.

PRIMENA

Styrokol® Klebe und-Armierungsmörtel je lepak namenjen za lepljenje i armiranje polistirenskih izolacionih ploča kod termoizolacionih fasadnih sistema, kao i za lamele i ploče od kamene vune, kao i simprolit ploče.

TEHNIČKI PODACI

Veličina čestica: <0.3 mm
Boja: Siva
Količina potrebne vode za mešanje: cca 6-7l vode/25kg Styrokola® Klebe und-Armierungsmörtel
Vreme sazrevanja: cca 15 minuta
Vreme upotrebljivosti: cca 3-5 sati*
Radna temperatura: +5 do +25 C
Potrošnja:
– Za lepljenje stiropornih ploča 5-7 kg/m²
– Za lepljenje lamela od kamene vune i ploča od simprolita 7-9 kg/m²
– Za postavljanje armaturne mrežice 3-4 kg/m²
Preporučena debljina sloja:
-Za lepljenje stiropornih ploča 2-5 cm
-Za lepljenje lamela od kamene vune i ploča od simprolita 2 cm
-Za postavljanje armaturne mrežice 3-5 mm

PAKOVANJE

Štampane natron vreće od 25 kg

NANOŠENJE

Styrokol® Klebe und-Armierungsmörtel se priprema intenzivnim mešanjem sa vodom dok ne nastane gusta pastozna masa bez grudvica. Lepak se nanosi po obodu izolacione ploče, i tačkasto po sredini u debljini nanosa 2-5 cm, zavisno od podloge, a lepljenje se vrši laganim pritiskom ploče na zidnu podlogu. Kod postavljanja lamela od staklene vune nanošenje se vrši nazubljenom gletericom po celoj površini lamele. Pri armiranju mrežicu utopiti u prvi sloj Styrokol® Klebe und- Armierungsmörtel i nakon sušenja naneti drugi sloj lepka. U slučaju ugradnje ETICS sistema na već postojeće malterisane stare površine ili betonske površine, preporučujemo da se pre postavljanja termoizolacionog sistema nanese sloj BetonKontakt-a kao prajmera koji učvršćuje vezu, tj. kontakt između starih i novih površina kao i betona.

SKLADIŠTENJE

Proizvod moramo skladištiti u dobro zatvorenoj ambalaži, u suvom i provetrenom prostoru, zaštićen od vlage. U zatvorenoji neoštećenoj ambalaži, rok trajanja proizvoda je najmanje 12 meseci od datuma proizvodnje. Po isteku roka trajanja, proizvod nije nužno neupotrebljiv, ali je potrebno ispitati svojstva koja su bitna za nameravanu upotrebu.

ČIŠĆENJE ALATA I POSTUPANJE SA OTPADOM

Alat posle upotrebe temeljno oprati vodom. Neupotrebljeni ostaci zamešane smese nakon očvršćavanja, mogu se odložiti na otpad kao građevinski otpad (klasifikacioni broj 17 09 04). Ambalaža je pogodna za reciklažu.

* Napomena: zavisi od klimatskih uslova

Tehnički list Izjava o performansama