• Dugo polje 38,
  11226 Beograd
 • +381 (11) 3908-178
  +381 (11) 3908-224
 • ilgrad@live.com
  maloprodaja@ilgrad.rs

STYROKOL® Klebe und- Armierungsmörtel


Lepak za lepljenje i armiranje obogaćen polipropilenskim vlaknima

SVOJSTVA:

Styrokol® Klebe und-Armierungsmörtel je lepak mineralnog porekla, na bazi cementnog veziva, mineralnih punila i odgovarajućih visokokvalitetnih aditiva, obogaćen polipropilenskim vlaknima u cilju dodatnog armiranja. U očvrslom stanju Styrokol® Klebe und-Armierungsmörtel je vodootporan,  otporan na mraz i ima visoku čvrstoću prianjanja.

PRIMENA:

Styrokol® Klebe und-Armierungsmörtel je lepak namenjen za lepljenje i armiranje polistirenskih izolacionih ploča kod termoizolacionih fasadnih sistema, kao i za lamele i ploče od kamene vune. Takođe se koristi u okviru sistema Simprolit-Ilgrad za lepljenje i armiranje simprolit ploča i blokova.

TEHNIČKI PODACI:

 • Boja:

  Siva

 • Količina potrebne vode za mešanje:

  cca 6-7l vode/25 kg Styrokol® Klebe und-Armierungsmörtel-a

 • Vreme upotrebljivosti:

  cca 3-5 sati*

 • Radna temperatura:

  +5 do +25°C

 • Potrošnja:

 • – za lepljenje stiropornih i simprolit ploča

  5-7 kg/m²

 • – za lepljenje lamela od kamene vune

  7-9 kg/m²

 • – za postavljanje armaturne mrežice

  3-4 kg/m²

PAKOVANJE:

Štampane natron vreće od 25 kg

NANOŠENJE:

Styrokol® Klebe und-Armierungsmörtel se priprema intenzivnim mešanjem sa vodom dok ne nastane gusta pastozna masa bez grudvica. Lepak se nanosi po obodu izolacione ploče, i tačkasto po sredini u debljini nanosa 2-5 cm, zavisno od podloge, a lepljenje se vrši laganim pritiskom ploče na zidnu podlogu. Kod postavljanja lamela od staklene vune nanošenje se vrši nazubljenom gletericom po celoj površini lamele. Pri armiranju mrežicu utopiti u prvi sloj Styrokol® Klebe und-Armierungsmörtel i nakon sušenja naneti drugi sloj lepka. U slučaju ugradnjeETICS sistema na već postojeće malterisane stare površine ili betonske površine, preporučujemo da se pre postavljanja termoizolacionog sistema nanese sloj BetonKontakt-a kao prajmera koji učvršćuje vezu, tj. kontakt između starih i novih površina kao i betona.

SKLADIŠTENJE:

Proizvod moramo skladištiti u dobro zatvorenoj ambalaži, u suvom i provetrenom prostoru, zaštićen od vlage. U zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, rok trajanja proizvoda je najmanje 12 meseci od datuma proizvodnje. Po isteku roka trajanja, proizvod nije nužno neupotrebljiv, ali je potrebno ispitati svojstva koja su bitna za nameravanu upotrebu.

ČIŠĆENJE ALATA I POSTUPANJE SA OTPADOM:

Alat posle upotrebe temeljno oprati vodom. Neupotrebljeni ostaci zamešane smese nakon očvršćavanja, mogu se odložiti na otpad kao građevinski otpad (klasifikacioni broj 17 09 04). Ambalaža je pogodna za reciklažu.

*Napomena: zavisi od klimatskih uslova