Proizvodi

olmoliv
olmoliv-02olmoliv-01

Olmoliv

Samoizravnavajuća masa za podove

Usaglašen sa standardom EN 13813.

SVOJSTVA

Olmoliv je masa za nivelisanje podnih površina, prirodnog porekla, na bazi cementnog veziva, mineralnih punila i odgovarajućih visokokvalitetnih aditiva.

PRIMENA

Olmoliv je namenjen za fino izravnjavanje podnih površina. Njenim nanošenjem se dobija izuzetno ravna podloga za dalje radove – lepljenje keramike, postavljanje parketa, toplih podova, laminata i ostalih podnih obloga. Olmoliv nije predviđen kao završni gazeći sloj.

TEHNIČKI PODACI

Veličina čestica: 0.3 mm
Boja: Siva
Skupljanje mase: 0.1 mm
Otpornost prema habanju brušenjem: 29.16 cm /50 cm
Količina potrebne vode za mešanje: cca 6-8 l vode/25 kg Olmoliva
Vreme sazrevanja: cca 10 minuta
Vreme upotrebljivosti pri sobnoj temperaturi: cca 3 sata*
Potrošnja: 1,3-1,5 kg/m² za 1mm debljine
Preporučena debljina sloja u jednom nanosu: do 5mm

PAKOVANJE

Štampane natron vreće od 25 kg

NANOŠENJE

Olmoliv se priprema intenzivnim mešanjem sa vodom dok ne dobije glatka pastozna masa bez grudvica. Podloga mora biti prethodno očišćena i nakvašena. Podlogu je moguće pripremiti i nanošenjem BetonKontakta radi poboljšanja veze između starih i novih površina. Nakon sušenja od min. 3 sata, pripremljeni Olmoliv naneti velikom hoblom, ravnomernim rasprostiranjem po podlozi-naročito po uglovima, u sloju ne debljem od 5mm. Nakon razlivanja poželjno je površinu prevući specijalnim nazubljenim valjkom (češljem) u cilju izbacivanja vazduha. Moguće je naneti dva sloja. Mogućnost dalje obrade je nakon 4-5 dana u zavisnosti od debljine sloja i vremenskih
uslova.

SKLADIŠTENJE

Proizvod moramo skladištiti u dobro zatvorenoj ambalaži, u suvom i provetrenom prostoru, zaštićen od vlage. U zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, rok trajanja proizvoda je najmanje 12 meseci od datuma proizvodnje. Po isteku roka trajanja, proizvod nije nužno neupotrebljiv, ali je potrebno ispitati svojstva koja su bitna za nameravanu upotrebu.

ČIŠĆENJE ALATA I POSTUPANJE SA OTPADOM

Alat posle upotrebe temeljno oprati vodom. Neupotrebljeni ostaci zamešane smese nakon očvršćavanja, mogu se odložiti na otpad kao građevinski otpad (klasifikacioni broj 17 09 04). Ambalaža je pogodna za reciklažu.

* Napomena: zavisi od klimatskih uslova

Tehnički list Izjava o performansama