• Dugo polje 38,
  11226 Beograd
 • +381 (11) 3908-178
  +381 (11) 3908-224
 • office@ilgrad.rs
  maloprodaja@ilgrad.rs

MEGRAKOL


Lepak za keramiku, prirodni i veštacki kamen C2TE

SVOJSTVA:

Megrakol je lepak mineralnog porekla, na bazi belog cementnog veziva, mineralnih punila i odgovarajućih visokokvalitetnih aditiva. U očvrslom stanju Megrakol je vodootporan, otporan na mraz, nema klizanja elemenata, ima produženo vreme vezivanja i ima visoku čvrstoću prianjanja.

PRIMENA:

Megrakol je fleksibilni beli lepak vrhunskog kvaliteta namenjen za lepljenje svih vrsta i formata zidne i podne keramike, prirodnog i veštačkog kamena, mozaika na spoljašnjim i unutrašnjim površinama, sanitarnim čvorovima, stambenim i industrijskim prostorima. Koristi se i za polaganje slaboupojne keramike, kao i za lepljenje keramike na keramiku.

TEHNIČKI PODACI:

 • Pakovanje:

  25 kg

 • Boja:

  Bela

 • Količina potrebne vode za mešanje:

  cca 6-7l vode/25 kg Megrakol-a

 • Vreme upotrebljivosti:

  cca 3 sata*

 • Radna temperatura:

  + 5 do +25°C

 • Potrošnja:

  zavisno od podloge i vrste obloga 2-3 kg/m²

NANOŠENJE:

Megrakol se priprema intenzivnim mešanjem sa vodom dok ne nastane gusta pastozna masa bez grudvica. Posle oko 15 minuta, masu ponovo promešati pre nanošenja. Nanosi se nazubljenom gletericom tako da naležući sloj zahvata najmanje 70% kontaktne površine. Preporučuje se nanošenje i na podlogu i na oblogu. U slučaju ugradnje keramike na već postojeće malterisane stare površine ili betonske površine, preporučujemo da se pre postavljanja keramike nanese sloj BetonKontakt-a kao prajmera koji učvršćuje vezu, tj. kontakt između starih i novih površina kao i betona. Kod lepljenja pločice na pločicu ili neku drugu slaboupojnu površinu koristiti KeramikaKontakt.

SKLADIŠTENJE:

Proizvod moramo skladištiti u dobro zatvorenoj ambalaži, u suvom i provetrenom prostoru, zaštićen od vlage. U zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, rok trajanja proizvoda je najmanje 12 meseci od datuma proizvodnje. Po isteku roka trajanja, proizvod nije nužno neupotrebljiv, ali je potrebno ispitati svojstva koja su bitna za nameravanu upotrebu.

ČIŠĆENJE ALATA I POSTUPANJE SA OTPADOM:

Alat posle upotrebe temeljno oprati vodom. Neupotrebljeni ostaci zamešane smese nakon očvršćavanja, mogu se odložiti na otpad kao građevinski otpad (klasifikacioni broj 17 09 04). Ambalaža je pogodna za reciklažu.

*Napomena: zavisi od klimatskih uslova