klinkerkleber
klinkerkleber-08klinkerkleber-09klinkerkleber-10klinkerkleber-11klinkerkleber-12klinkerkleber-13klinkerkleber-14klinkerkleber-15klinkerkleber-06klinkerkleber-04klinkerkleber-03klinkerkleber-02

Klinkerkleber Spezial

Lepak za ugradnju klinker pločica i listela

Usaglašen sa standardom EN 12004 i EN 12002

SVOJSTVA

Klinkerkleber je lepak mineralnog porekla, na bazi cementnog veziva, mineralnih punila i odgovarajućih visokokvalitetnih aditiva. U očvrslom stanju Klinkerkleber je visoko fleksibilan, vodootporan, otporan na mraz i ima visoku čvrstoću prianjanja. Prema standardima EN 12004 i EN 12002 pripada klasi lepka C2TE S1, visokofleksibilni lepak poboljšanih karakteristika.

PRIMENA

Klinkerkleber je lepak posebne namene za lepljenje svih vrsta klinker pločica i listela na spoljašnjim i unutrašnjim malterisanim površinama, kao i u okviru ETICS sistema sa ekspandiranim polistirenom ili kamenom vunom.

TEHNIČKI PODACI

Veličina čestca: 0.3 mm
Boja: Siva
Količina potrebne vode za mešanje: cca4,5-5,5 l vode/25kg Klinkerkleber
Vreme sazrevanja: cca 15 minuta
Vreme upotrebljivost: cca 3-5 sati*
Radna temperatura: +5 do +25 °C
Potrošnja: 3-4 kg/m²
Preporučena debljina sloja kod lepljenja: 4-6 mm

PAKOVANJE

Štampane natron vreće od 25 kg

NANOŠENJE

Klinkerkleber se priprema intenzivnim mešanjem sa vodom dok ne nastane gusta pastozna masa bez grudvica. Lepak se nanosi nazubljenom gletericom na podlogu, a preporučljivo je naneti lepak i na pločicu ili listelu. U slučaju lepljenja klinker pločica i listela na već postojeće malterisane stare površine ili betonske površine, preporučujemo da se pre lepljenja nanese sloj BetonKontakt-a kao prajmera koji učvršćuje vezu, tj. kontakt između starih i novih površina kao i betona. Preporučeno vreme sušenja BetonKontakt-a je oko 3-5 sati.

SKLADIŠTENJE

Proizvod moramo skladištiti u dobro zatvorenoj ambalaži, u suvom i provetrenom prostoru, zaštićen od vlage. U zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, rok trajanja proizvoda je najmanje 12 meseci od datuma proizvodnje. Po isteku roka trajanja, proizvod nije nužno neupotrebljiv, ali je potrebno ispitati svojstva koja su bitna za nameravanu upotrebu.

ČIŠĆENJE ALATA I POSTUPANJE SA OTPADOM
Alat posle upotrebe temeljno oprati vodom. Neupotrebljeni ostaci zamešane smese nakon očvršćavanja, mogu se odložiti na otpad kao građevinski otpad (klasifikacioni broj 17 09 04). Ambalaža je pogodna za reciklažu.

* Napomena: zavisi od klimatskih uslova

Tehnički list Izjava o preformansama