• Dugo polje 38,
  11226 Beograd
 • +381 (11) 3908-178
  +381 (11) 3908-224
 • office@ilgrad.rs
  maloprodaja@ilgrad.rs

KLINKER FUGENMÖRTEL


Masa za fugovanje klinker pločica i kamena

SVOJSTVA:

Klinker fugenmörtel je masa mineralnog porekla, na bazi cementnog veziva, mineralnih punila i odgovarajućih visokokvalitetnih aditiva. U očvrslom stanju Klinker fugenmörtel je vodootporan, otporan na mraz i ima visoku čvrstoću.

PRIMENA:

Klinker fugenmörtel je masa posebne namene za fugovanje svih vrsta klinker pločica i listela na spoljašnjim i unutrašnjim malterisanim površinama, kao i svih vrsta prirodnog i veštačkog kamena.

TEHNIČKI PODACI:

 • Boja:

  Iz ton karte

 • Količina potrebne vode za mešanje:

  cca 2-3l vode/20 kg Klinker fugenmörtel-a

 • Vreme upotrebljivosti:

  cca 1 sat*

 • Radna temperatura:

  + 5 do +25°C

 • Potrošnja:

  6-9 kg/m²

VAŽNA NAPOMENA:

Proizvod Klinker fugenmörtel se isključivo ugrađuje na temperaturama između +5 do +25°C, pri max relativnoj vlažnosti vazduha od 65%. Zimski i pozno jesenji uslovi ne pogoduju ugradnji ovog proizvoda i ne preporučuju se. Ukoliko se preporuka proizvođača ne ispoštuje, kao posledica neadekvatne upotrebe može doći do pojave isoljavanja tj iscvetavanja fuge. Ova pojava je estetskog karaktera i ne narušava ostale karakteristke proizvoda.

NANOŠENJE:

Klinker fugenmörtel se priprema intenzivnim mešanjem sa vodom dok ne nastane polusuva masa bez grudvica. Malter za fugovanje se utiskuje gumenom ili metalnom gletericom u otvor fuge do postizanja željene dubine ispune. Višak materijala nakon početka očvršćavanja odstraniti oštrom četkom.

SKLADIŠTENJE:

Proizvod moramo skladištiti u dobro zatvorenoj ambalaži, u suvom i provetrenom prostoru, zaštićen od vlage. U zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, rok trajanja proizvoda je najmanje 12 meseci od datuma proizvodnje. Po isteku roka trajanja, proizvod nije nužno neupotrebljiv, ali je potrebno ispitati svojstva koja su bitna za nameravanu upotrebu.

ČIŠĆENJE ALATA I POSTUPANJE SA OTPADOM:

Alat posle upotrebe temeljno oprati vodom. Neupotrebljeni ostaci zamešane smese nakon očvršćavanja, mogu se odložiti na otpad kao građevinski otpad (klasifikacioni broj 17 09 04). Ambalaža je pogodna za reciklažu.

*Napomena: zavisi od klimatskih uslova