klinkerfugen
klinkerkleber-14klinkerkleber-13klinkerkleber-10klinkerkleber-04klinkerkleber-08klinkerkleber-07

Klinker fugenmörtel

Masa za fugovanje klinker pločica i kamena

Usaglašen sa standardom 998-1

SVOJSTVA

Klinker fugenmörtel je masa mineralnog porekla na bazi silikatnih punila. U očvrslom stanju Klinker fugenmörtel je vodootporan, otporan na mraz i ima visoku čvrstoću.

PRIMENA

Klinker fugenmörtel je masa posebne namene za fugovanje svih vrsta klinker pločica i listela na spoljašnjim i unutrašnjim malterisanim površinama, kao i svih vrsta prirodnog i veštačkog kamena.

TEHNIČKI PODACI

Veličina čestica: 0.3 mm
Boja: iz ton karte
Količina potrebne vode za mešanje: cca 2.5-3.5 l vode/25kg Klinker fugenmörtel
Vreme sazrevanja: cca 15 minuta
Vreme upotrebljivosti: cca 1 sati*
Radna temperatura: +5 do +25 °C
Potrošnja: 6-8 kg/m²
Preporučena širina fuge: 10-30 mm

PAKOVANJE

Štampane natron vreće od 25 kg

NANOŠENJE

Klinker fugenmörtel se priprema intenzivnim mešanjem sa vodom dok ne nastane polusuva masa. Malter za fugovanje se utiskuje gumenom ili metalnom gletericom u otvor fuge do postizanja željene dubine ispune. Višak materijala se nakon početka očvršćavanja odstrani oštrom četkom.

SKLADIŠTENJE

Proizvod moramo skladištiti u dobro zatvorenoj ambalaži, u suvom i provetrenom prostoru, zaštićen od vlage. U zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, rok trajanja proizvoda je najmanje 12 meseci od datuma proizvodnje. Po isteku roka trajanja, proizvod nije nužno neupotrebljiv, ali je potrebno ispitati svojstva koja su bitna za nameravanu upotrebu.

ČIŠĆENJE ALATA I POSTUPANJE SA OTPADOM

Alat posle upotrebe temeljno oprati vodom. Neupotrebljeni ostaci zamešane smese nakon očvršćavanja, mogu se odložiti na otpad kao gradjevinski otpad (klasifikacioni broj 17 09 04). Ambalaža je pogodna za reciklažu.

* Napomena: zavisi od klimatskih uslova

Tehnički list