Proizvodi

gletolit-premium
gletolit-premium-01gletolit-premium-02gletolit-premium-03

Gletolit Premium

Debeloslojna masa za izravnavanje spoljnih zidova

SVOJSTVA

Gletolit Premium je praškasta debeloslojna glet masa prirodnog porekla, na bazi kvarcnog peska, karbonatnih punila, mineralnih
veziva i odgovarajućih visokokvalitetnih aditiva.

PRIMENA

Gletolit Premium je namenjen za fino izravnavanje fasadnih i unutrašnjih zidnih površina debljine do 5 mm u jednom nanosu. Maksimalna debljina mase može biti do 10 mm za više nanosa. Gletolit Premium je takođe pogodan kao baza za izradu svih vrsta rustičnih motiva i reljefnih tehnika. Zbog izuzetne paropropusnosti preporučuje se za adaptaciju i renoviranje starih objekata i objekata pod zaštitom države. Fasadne površine obrađene Gletolit Premium-om mogu se premazivati svim vrstama fasadnih boja.

TEHNIČKI PODACI

Veličina čestica: 0.17 mm
Boja: bela
Nasipna masa (rastresit): cca 1100 g/dm³
Količina potrebne vode za mešanje: cca 7-9 l vode/25 kg Gletolit Premium-a
Temperatura obrade: +5 do +25 C
Potrošnja: zavisno od grubosti podloge cca 1-1.5 kg/m² /mm
Vreme upotrebljivosti zamešane smese: cca 2 sata*
Paropropusnost: 12,9
Vodoupojnost: 18,57 %
Pritisna čvrstoća: 6,7 MPa

PAKOVANJE

Štampane natron vreće od 25 kg

NANOŠENJE

Gletolit Premium se priprema intenzivnim mešanjem sa vodom do dobijanja homogene pastozne mase bez grudvica. Sačekati oko 10 minuta da masa nabubri i ponovo premešati. Ako je potrebno, dodati još vode nakon drugog ciklusa mešanja. Nanosi se na podlogu koja mora biti prethodno očišćena od masnoće i prašine, čvrsta i čista. U slučaju slaboupojne podloge ili neravnomerno upojne podloge, potrebno je izvršiti poboljšanje kontakta podloge i nanošenog materijala primenom BetonKontakt-a. Ne preporučuje se obrada vlažnih zidnih površina. Nanošenje Gletolit Premium-a na zid vrši se glet-hoblom. Pri normalnim uslovima (T= +20º, rel. vl. vazduha = 65%) optimalno vreme za brušenje ukoliko je potrebno, je nakon 12 sati sušenja za svaki mm debljine nanosa. Prilikom brušenja koristiti brusni papir 80 ili 120. Fasadne površine izložene suncu, vetru i padavinama zaštititi zavesama. Ne raditi po magli i jakom vetru.

SKLADIŠTENJE

Proizvod moramo skladištiti u dobro zatvorenoj ambalaži, u suvom i provetrenom prostoru, zaštićen od vlage. U zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, rok trajanja proizvoda je najmanje 12 meseci od datuma proizvodnje. Po isteku roka trajanja, proizvod nije nužno neupotrebljiv, ali je potrebno ispitati svojstva koja su bitna za nameravanu upotrebu.

ČIŠĆENJE ALATA I POSTUPANJE SA OTPADOM

Alat posle upotrebe temeljno oprati vodom. Neupotrebljeni ostaci zamešane smese nakon
očvršćavanja, mogu se odložiti na otpad kao građevinski otpad (klasifikacioni broj 17 09 04).

Abalaža je pogodna za reciklažu.

* Napomena: zavisi od klimatskih uslova

Tehnički list