Proizvodi

gletolit-plus

Gletolit Plus

Masa za izravnavanje i dekoraciju unutrašnjih i spoljnih zidova

SVOJSTVA

Gletolit Plus je dekorativna glet masa na bazi cementnog veziva, mermernog punila i odgovarajućih visokokvalitetnih aditiva.

PRIMENA

Gletolit Plus je masa za izravnavanje i dekoraciju spoljašnjih fasadnih površina. Upotrebljava se i kao izvanredan dekorativni materijal za unutrašnje radove.

TEHNIČKI PODACI

Veličina čestica: 0.1 mm
Boja: Bela
Količina potrebne vode za mešanje: cca 7-8 l vode/25 kg Gletolita Plus
Vreme sazrevanja: cca 15 minuta
Vreme upotrebljivosti: cca 3 sat*
Radna temperatura: +5 do +25 C
Potrošnja: 1-2 kg/m
Preporučena debljina sloja u jednom nanosu: 1-2 mm

PAKOVANJE

Štampane natron vreće od 25 kg

NANOŠENJE

Gletolit Plus se priprema intenzivnim mešanjem sa vodom, dok se ne dobije gusta homogena masa. Podloga mora biti očišćena od masnoća i prašine, čvrsta i čista. Ne preporučuje se obrada vlažnih zidnih površina. Na
spoljašnje površine nanosi se čeličnom glet-hoblom, a na unutrašnje, osim gletericom, najčešće gumenim ili sunđerastim valjkom, postižući željene reljefe. Pri fasadnim radovima izbegavati rad na direktnom suncu uz obavezno bojenje gletovanih površina fasadnom bojom.

SKLADIŠTENJE

Proizvod moramo skladištiti u dobro zatvorenoj ambalaži, u suvom i provetrenom prostoru, zaštićen od vlage. U zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, rok trajanja proizvoda je najmanje 12 meseci od datuma proizvodnje. Po isteku roka trajanja, proizvod nije nužno neupotrebljiv, ali je potrebno ispitati svojstva koja su bitna za nameravanu upotrebu.

ČIŠĆENJE ALATA I POSTUPANJE SA OTPADOM

Alat posle upotrebe temeljno oprati vodom. Neupotrebljeni ostaci zamešane smese nakon očvršćavanja, mogu se odložiti na otpad kao građevinski otpad (klasifikacioni broj 17 09 04). Ambalaža je pogodna za reciklažu.

* Napomena: zavisi od klimatskih uslova

Tehnički list