Proizvodi

flexykol
flexykol-01flexykol-02flexykol-03flexykol-04

FLEXYKOL – Klebe und- Armierungsmörtel Weiss

Visokokvalitetni fleksibilni lepak bele boje

Usaglašen sa standardom EN 998-1

LEPKOVI ZA TERMOIZOLACIONE SISTEME SA EPS, XPS, KAMENOM VUNOM I SIMPROLIT PLOČAMA

SVOJSTVA

Flexykol je lepak mineralnog porekla, na bazi belog cementnog veziva, mineralnih punila i odgovarajućih visokokvalitetnih aditiva. U očvrslom stanju Flexykol je vodootporan, otporan na mraz i ima visoku čvrstoću prianjanja.

PRIMENA

Flexykol se koristi za lepljenje stiropornih izolacionih ploča, lamela i ploča od kamene vune kao i simprolit ploča. Posebno pogodan za postavljanje i armiranje staklene mrežice u svim ETICS – termoizolacionim sistemima, kod obrade otvora i ugradnje ugaonih zaštitnih lajsni.

 

TEHNIČKI PODACI

Veličina čestica: <0.3 mm
Boja: Bela
Klizanje elemenata: 0.0 mm
Količina potrebne vode za mešanje: cca 5,5-6,5 l vode/25 kg Flexykola
Vreme sazrevanja: cca 15 minuta
Vreme upotrebljivosti: cca 3 sata*
Radna temperatura: o +5 do +25 °C
Potrošnja:
– Za lepljenje stiropornih ploča – 5-7 kg/m²
– Za lepljenje lamela od kamene vune i ploča od simprolita – 7-9kg/m²
– Za postavljanje armaturne mrežice – 3-4 kg/m²
Preporučena debljina sloja:
-Za lepljenje stiropornih ploča – 2-5 cm
-Za lepljenje lamela od kamene vune i ploča od simprolita – 2 cm
-Za postavljanje armaturne mrežice – 3-5 mm

PAKOVANJE

Štampane natron vreće od 25 kg

NANOŠENJE

Flexykol se priprema intenzivnim mešanjem sa vodom dok ne nastane gusta pastozna masa bez grudvica. Lepak se nanosi po obodu izolacione ploče, i tačkasto po sredini u debljini nanosa 2-5 cm, zavisno od podloge, a lepljenje se vrši laganim pritiskom ploče na zidnu podlogu. Kod postavljanja lamela od staklene vune nanošenje se vrši nazubljenom gletericom po celoj površini lamele. Pri armiranju mrežicu utopiti u prvi sloj Flexykol i nakon sušenja naneti drugi sloj lepka. U slučaju ugradnje ETICS sistema na već postojeće malterisane stare površine ili betonske površine, preporučujemo da se pre postavljanja termoizolacionog sistema nanese sloj BetonKontakt-a kao prajmera koji učvršćuje vezu, tj. kontakt između starih i novih
površina kao i betona.

SKLADIŠTENJE

Proizvod moramo skladištiti u dobro zatvorenoj ambalaži, u suvom i provetrenom prostoru, zaštićen od vlage. U zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, rok trajanja proizvoda je najmanje 12 meseci od datuma proizvodnje. Po isteku roka trajanja, proizvod nije nužno neupotrebljiv, ali je potrebno ispitati svojstva koja su bitna za nameravanu upotrebu.

ČIŠĆENJE ALATA I POSTUPANJE SA OTPADOM

Alat posle upotrebe temeljno oprati vodom. Neupotrebljeni ostaci zamešane smese nakon očvršćavanja, mogu se odložiti na otpad kao građevinski otpad (klasifikacioni broj 17 09 04). Ambalaža je pogodna za reciklažu.

* Napomena: zavisi od klimatskih uslova

Tehnički list Izjava o performansama