Proizvodi

ilgrad katalog 2014 zalep
beton-kontkat-01beton-kontkat-02beton-kontkat-03

Beton kontakt

Premaz za zidne i podne površine

SVOJSTVA

BetonKontakt je univerzalni vezni sloj u vidu premaza koja poboljšava prijanjanje za slaboupijajuće podloge. Napravljen je na bazi visokokvalitetnog organskog veziva, kvacnog peska i odgovarajućih aditiva.

PRIMENA

BetonKontakt je namenjen za impregnaciju slabo upijajućih površina, kao što su beton, glatke betonske ploče i elementi, kao i za razne neupojne mineralne podloge, gipskarton ploče i sl. BetonKontakt se ne može koristiti na vlažnim i mokrim površinama.

TEHNIČKI PODACI

Veličina čestica: 0.26 mm
Boja: Transparentno crvena
Koristi se nerazređen, osim kod mašinskog nanošenja (max količina vode 5%)
Temperatura obrade: +5 do +30 C
Potrošnja: zavisno od upojnosti podloge cca 0.3-0.5 kg/ m²

PAKOVANJE

Plastična kanta od 10 kg i 25 kg

NANOŠENJE

Nanosi se nerazređen valjkom ili četkom. U slučaju potrebe za mašinskim nanošenjem, dozvoljeno je dodati max 5% vode. Usled specifičnosti proizvoda, tj. sadržaja kvarcnog peska i tečne faze obavezno pre upotrebe premešati proizvod. Vreme sušenja zavisi od atmosferskih uslova i potrebno je najmanje 3 sata da se premaz osuši. Nakon sušenja premaz ne sme biti lepljiv na dodir. BetonKontakt se ne sme mešati sa drugim premazima ili rastvaračima jer se u velikoj meri mogu izmeniti njegove osobine.

SKLADIŠTENJE

Proizvod moramo skladištiti u dobro zatvorenoj ambalaži, u suvom i provetrenom prostoru, zaštićen od vlage. U zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, rok trajanja proizvoda je najmanje 12 meseci od datuma proizvodnje. Po isteku roka trajanja, proizvod nije nužno neupotrebljiv, ali je potrebno ispitati svojstva koja su bitna za nameravanu upotrebu.

ČIŠĆENJE ALATA I POSTUPANJE SA OTPADOM

Alat posle upotrebe temeljno oprati vodom. Neupotrebljeni ostaci ukoliko nisu razređeni, u dobro zatvorenoj ambalaži mogu se čuvati za dalju upotrebu do isteka roka trajanja. Smeša koja je neupotrebljiva betonira se i kao takva se može odložiti na otpad kao građevinski otpad (klasifikacioni broj 17 09 04). Ambalaža je pogodna za reciklažu.

Tehnički list